tiistai 11. tammikuuta 2011

Paistettua nuudelia ja currynen kana-katkarapu wokki

En voi henkilökohtaisesti sanoa olevani mikään mestari aasialaisen ruoan tuntemuksessa mutta olen oppinut, että aasialaiseen makuun pääsee suhteellisen hyvin kun hankkii tiettyjä perusmausteita kuten osterikastiketta, kalakastiketta, hyvää soijaa ja tummaa seesamiöljyä. Monessa kiinalaisessa ruoassa käytetään erilaisia maustekastikkeita, joita en ole itse ikinä valmistanut... ainakaan vielä. Olemme siis tyytyneet kaupan valmiisiin.

Ainakin Helsingissä asumisessa on se hyvä puoli, että etnisiä kauppoja löytyy joka kulmalta ja etenkin Hämeentieltä ja sen ympäristöstä löytyy useita hyviä etnisiä liikkeitä. Itse olen edellä mainitut perusraaka-aineet hankkinut niistä, sillä näissä on lähtökohtaisesti paljon voimakkaammat maut kuin perus ruokamarkettien vastaavissa, joista makuja on ehkä leikattu hieman maltillisemmiksi. Suurimmat erot ovat varmaankin osterikastikkeessa ja etenkin valmiissa mausteseoksissa jotka ovat maultaan huomattavasti voimakkaammat ja joista löytyy paljon kattavampi valikoima eri vaihtoehtoja. Oma suosikkini on tällä hetkellä Oriental Supermarket Sörnäisten rantatiellä jossa on hyvä valikoima erilaisia mausteita, nuudeleita ym. ruokatarvikkeita, sekä hyvin paljon erilaisia kiinalaisia astioita ja ruokailuvälinetä. Toinen hyvä liike on taas korttelin toisella puolella Hämeentien varrella oleva Vii Voan jossa on ehkä kattavin valikoima erilaisia aasialaisia elintarvikkeita.

Tänään päätin kokeilla "Seafood Curry" kastiketta kun ajattelin, että inkiväärin, chilin, kanan ja katkaravun kanssa tuollainen juustokuminainen mauste voisi sopia hyvinkin ja toisi ehkä vähän intialaistakin tuntumaa ruokaan.

Kana-katkarapu-wok paistetulla nuudelilla

360 g nuudelia
6 jättikatkarapua (raakoja tai kypsiä, tässä käytetty raakoja)
1 kananrinta
2 vihreää chiliä
1 iso punasipuli
1 valkosipulin kynsi
½ kiinankaali
inkivääriä (tuoretta tai kuivattua)
tummaa seesamiöljyä
osterikastiketta
kalakastiketta
tummaa soijakastiketta
mieleinen wok-maustekastike

  1. Suikaloi kananrinta ja ruskista kuumalla wokilla. Kun kana alkaa olla kypsää lisää jättikatkaravut kunnes kypsentyneet (tai lämmenneet jos käytetään esikypsennettyjä). 
  2. Keitä nuudelit ja kun ne ovat kypsiä, siivilöi ja laita syrjään. Sekoita niihin vähän seesamiöljyä niin ne eivät takerru toisiinsa kun paistat vihanneksia. Paras olisi ajoittaa nuudelien kypsyminen siihen hetkeen kun ne lisätään wokille.
  3. Siirrä kana syrjään ja lisää pilkottu punasipuli, valkosipuli ja inkivääri pannulle ja kuullota hetki öljyssä.
  4. Lisää pilkottu kiinankaali ja kypsennä kunnes kiinankaali alkaa pehmetä. Mausta tummalla seesamiöljyllä.
  5. Lisää joukkoon keitetty nuudeli ja sekoita paistettujen vihannesten ja kanan sekä katkarapujen kanssa. Lisää osterikastike, kalakastike, soija ja mausteseos.
  6. Paista nuudeleita ja sekoita wokkia kunnes mausteet ovat sekoittuneet tasaisesti nuudeleihin.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 kommenttia:

  1. Tätä pitää testaa!!

    VastaaPoista
  2. hyvää oli! ensikertalaisen (niin kuin minä) kannattaa olla varovainen ja maltilla lisätä osteri, kala ja seesamkastiketta. kannattaa ihan maistella jatkuvasti mikä on hyvä. Itse pääsin ainakin sopivaan lopputulokseen nam nam!

    VastaaPoista