perjantai 29. huhtikuuta 2016

Sormiruokailijamme suosikit (9-10kk)



Kuten edellisenkin kuukauden aikana, hampaidentulo vaikutti ruokailuihin etenkin kuun puolivälissä. Uutena juttuna tuli ruokien heittely - ei siis tiputtelu, vaan kirjaimellisesti heittely ihan olan takaa! Ensin oli vaikea pitää pokkaa, mutta pikku hiljaa se alkoi hieman ärsyttää, kun matot piti olohuonetta myöten siirtää syrjään ruokailun tieltä. Huh :D Täytyy vain toivoa, että tämä on taas vain ohimenevä vaihe.

Hampaiden lisäksi myös tähän saumaan sattunut muutto uuteen asuntoon aiheutti hieman stressiä itse kullekin, mikä saattoi vaikuttaa siihen, että syömisten suhteen kuukausi vaikutti ajoittain todella tahmaiselta. Onneksi maito maistui, vaikka kohtasimme myös ensimmäiset haasteet silläkin saralla: puremisen. Olin pelännyt puremista jo raskaana ollessani, mutta vaikka veri silloin tällöin valuikin, kipu ei ollut niin paha kuin etukäteen luulin. Todennäköisesti jo pitkään jatkunut imetys oli karaissut nännien ihoa tarpeeksi. Lanoliinin ja silloin tällöin napsitun särkylääkkeen avulla päästiin pahimman yli. Suosittelen tosiaan ihan kaikille imettäville äideille hommaamaan tuota ihmevoidetta (saa ihan apteekeista). Voide helpotti ihon herkkyyttä imetyksen alkumetreillä ja pelasti myös pureskellut rinnat näin kokeneemmallakin imettäjällä. Onneksi ihanat ystäväni tiesivät vinkata tästä jo odotusaikana!

Kymmenen kuukauden ikää lähestyttäessä otettiin vihdoin ihan tositarkoituksella käyttöön lautanen ja ruuasta riippuen joko lusikka tai haarukka (lue: lentävä lautanen ja katapultit). Lautanen vaihtuikin hyvin nopeasti Ipanaiselta tilaamaani Ez-Pz Happy Mat -ruokailualustaan. Sitä ei saa millään ilveellä vedettyä pöydästä. Nostamalla ja kääntämällä senkin saa nurin, mutta tämä tapahtui vain kerran. Muutaman kerran estin uhkaavan katastrofin mahdollisimman vähäeleisesti ja vähitellen kiinnostus maton kippaamiseen hiipui. Onneksi. Lusikka ja haarukka toimivat oivallisina tahtikeppeinä, katapultteina ja heittoharjoitteluvälineinä. Syömään niillä ei juuri erehdytty, mutta eipä sillä ole kiire :)



Tässä kuussa ruokailimme edelleen 3-4, useimmiten neljä kertaa päivässä. Parhaiten ruoka tuntui maittavan aamiaisella (itselleni hienoinen yllätys) ja illallisella, mutta eivät lounaatkaan ihan haaskuun menneet! Yritän suhtautua syödyn ruuan määrään edelleen rennosti, vaikka välillä mietityttääkin, että mitenkähän hommat lutviutuvat sitten joskus, kun imetys loppuu. Onneksi sitä ei ihan heti tarvitse tosissaan miettiä.

PIENEN SORMIRUOKAILIJAMME SUOSIKIT (9-10kk)

1. lihapullat
2. tomaatti
3. lihamakaronilaatikko
4. sitrushedelmät
5. uunivihannekset ja uunilohi
6. herkkukaurapuuro mansikoilla ja banaanilla
7. (pakaste)mustikat
8. (pakaste)mansikat
9. (pakaste)villivadelmat
10. mango

Jos kiinnostaa, miten meillä on alusta asti sormiruokailtu, kurkkaa ihmeessä näitä:
> suosikit 6-7kk
> suosikit 7-8kk
> suosikit 8-9kk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torstai 28. huhtikuuta 2016

Puuroskeptikon herkkukaurapuuro



Olen tainnut aikaisemmin mainita, etten kerta kaikkisesti ole puuroihmisiä. Noh, perun sen. Minusta on tullut puuroihminen! Tähän saakka käsitykseni puuronsyönnistä on ollut sellainen... tylsä. Puuron kanssa voisilmä ja that's it, muita vaihtoehtoja ei ole. Ai ei vai!?

(Rummun pärinää tähän.)

Jaan nyt kanssanne puuroskeptikon herkkukaurapuuron, joka on viikkojen viilaamisen ja makustelun tulos. (Ei taitaisi kuitenkaan päästä dieettifirmojen aamupalalistalle...)

Sopii myös sormiruokailijalle (jugurtin kanssa 10kk eteenpäin, hunajalla 12kk eteenpäin).

PUUROSKEPTIKON HERKKUKAURAPUURO


(annoksesta riittää äidille ja naperolle, iskä jos syö, pitää määrät tuplata)

Puuro
1dl kaurahiutaleita
2 dl vettä
1tl kookosöljyä

Puuron seuraksi esimerkiksi
turkkilaista jogurttia
banaania
(pakaste)mansikoita
maapähkinävoita

tai

turkkilaista jogurttia
mustikoita
hunajaa

1. Keitä puuro hellalla pakkauksen ohjeen mukaan, mutta lisää kiehuvaan veteen kookosöljy. Sormiruokailijan puuron kannattaa aina antaa kypsyä hieman tönköksi, sillä se helpottaa syömistä.

2. Tarjoile turkkilaisen jogurtin, banaanin ja mansikoiden kera.

3. Muuta käsityksesi kaurapuurosta.

(My mind blown.)

Miten teillä nautitaan puurosta?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...