tiistai 25. tammikuuta 2011

Hätäpasta

jarnon hoitaessa suurimman osan kokkailuista pienessä perheessämme, minä keskityn keittiössä lähinnä syömiseen. joinain päivinä en minäkään kuitenkaan ruoanlaitolta onnistu välttymään, ja silloin on yleensä hätä kädessä. laittelin tämän pastan nälissäni aineksista, joita jääkaapista sattui löytymään - onneksi yllätin myös itseni, sillä ruoka oli mieleistä.

parsakaaliportobellopastahässäkkä

pienehkö parsakaali
pari portobelloa (tai esim. suppilovahveroita)
valkosipulia
kuivattua chiliä
oliiviöljyä
pieni nokare voita
pippuria
suolaa

pastaa

päälle parmesaania tai vaikkapa pecorino romanoa

  1. laita vesi kiehumaan pastaa varten.
  2. pilko parsakaali, sienet ja valkosipuli.
  3. kuumenna paistinpannu ja lorauta hieman öljyä. tiristele sieniä hetki ja lisää valkosipuli, chili ja parsakaali. varo kuitenkin ruskistamasta valkosipulia, sillä sen maku muuttuu tästä huomattavasti.
  4. paistele pannulla, kunnes parsakaali on hieman kypsynyt. lisää nokare voita, pippuria ja suolaa mausteeksi.
  5. sekoita ainekset pastan joukkoon. pastan ei kannata antaa siivilöidessä valua aivan kuivaksi, sillä öljyphjaisissa kastikkeissa lisäkostuke saattaa olla toivottavaa. voit lisätä oliiviöljyä, jos pasta on kuivaa.
  6. lisää päälle raastettu juusto ja SYÖ.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti