torstai 3. helmikuuta 2011

Gnocchit, ne herkulliset perunapallerot

Tämä on tuorepastan ohella toinen mukava ruoka valmistella kun on hieman ylimääräistä aikaa. Niille, joille gnocchit ovat vieraampia sanoittakoon, että ne ovat periaatteessa vain perunamuusista, durumvehnäjauhoista ja kananmunasta tehtyjä palleroita, jotka keitetään kuin pasta ja tarjoillaan pastakastikkeiden kanssa. Gnoccheistakin on useita variaatioita ja jaan teidän kanssa sen, minkä opin äidiltäni, ja joka tietysti siis on mielestäni se ainoa oikea tapa tehdä niitä.

Tänään kastikkeeksi riitti, ja mielestäni gnoccheihin ei muuta tarvitsekaan, perus tomaattikastike.

Gnocchit

700 g perunoita
300 g durum vehnäjauhoja
2-3 kananmunaa
1 tl suolaa
  1. Keitä perunat kypsiksi ja muusaa ne tasaiseksi muusiksi.
  2. Sekoita jauhot ja suola perunamuusiin.
  3. Tee taikinan keskelle kolo johon rikot kananmunat.
  4. Vaivaa taikinasta tasainen massa.
  5. Ota pala taikinaa ja pyöritä jauhoisella alustalla siitä ohut pitko.
  6. Leikkaa pitkulasta puu- tai muovilastalla noin 1,5 cm paksuisia paloja.
  7. Paina haarukalla (hennosti) gnocchia pyöräyttäen sitä vähän samalla.
  8. Keitä gnocchit runsaassa määrässä suolattua vettä.
  9. Muutaman minuutin päästä gnocchit pulpahtelevat pintaan, pinnalla kelluva gnocchi on valmis ja sen voi ottaa reikäkauhalla siivilään ja sekoittaa kastikkeeseen.
Tomaattikastike

500 g tölkkitomaatteja
2 valkosipulin kynttä
2 rkl oliviiöljyä
tuoretta basilikaa
suolaa
pippuria
  1. Kuori ja murskaa valkosipulit veitsen lappeella.
  2. Lämmitä öljy ja valkosipulit kattilassa.
  3. Lisää tomaattimurska ja basilika, sekä mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Anna tulla hyvin matalalla lämmöllä 30 min.
Ja mikä sen herkullisempi jälkiruoka kuin viimekesäisistä mustikoista keitelty kiisseli ja kermavaahto! :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti