tiistai 15. helmikuuta 2011

Mausteiset kasvispihvit

Yksi sivu, jota tykkään seurata, on Helsingin Sanomien Ruoka -osasto, jossa on usein vuodenaikaan tai sesonkiin liittyviä reseptejä, hyviä viinivalintoja ruokien kanssa nautittaviksi sekä ihan hyviä ruokaan liittyviä artikkeleita. Törmäsin sielä kikherne-porkkanapihvi reseptiin jota vähän muokkailin omaan makuun, muunmuassa lisäämällä mukaan vähän perunaa, käyttämällä dijon sinappia ja tekemällä eräänlaisen currykastikkeen joka mielestäni sopii näille kasvispihveille erinomaisesti.

Kasvispihvit

1 porkkana
1 peruna
1 sipuli
1 tlk kikherneitä (240g)
jauhettu korianteri
tuore korianteri
1 dl jauhoja
1 rkl öljyä
1 rkl dijon sinappia
suolaa ja pippuria
  1. Raasta peruna ja porkkana, sekä pilko sipuli hienoksi silpuksi.
  2. Kuullota peruna, porkkana ja sipuli miedolla lämmöllä öljyssä noin 5 minuuttia. Mausta jauhetulla korianterilla.
  3. Huuhtele tölkkikikherneet ja soseuta ne monitoimikoneessa tai vastaavassa.
  4. Sekoita kikherneisiin kuullotetut kasvikset, jauhot, sinappi, tuore korianteri ja öljy. Mausta suolalla ja pippurila.
  5. Muotoile taikinasta pihvin muotoisia ja paista keskilämmöllä kumpikin puole kauniin ruskeaksi ja rapeaksi.

Kastike

4dl vettä
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1 tl garam masalaa
1/2 tl suolaa
1 kasvisliemikuutio
2 rkl voita

  1. Sekoita jauhot ja mausteet keskenään.
  2. Sulata voi kattilassa ja lisää maustejauhoseos ja kasvisliemikuutio sulaan voihin.
  3. Lisää vesi vähän kerrallaan kokoajan vatkaten. Mikäli kastike tuntuu liian paksulta voit lisätä vettä kunnes kastike on makuun sopivaa.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 kommentti:

  1. On muuten sen verran herkullisisia nämä teidän juttunne, että odotan innolla kutsua ruokapöytään ;))))

    VastaaPoista