Tänään kastikkeeksi riitti, ja mielestäni gnoccheihin ei muuta tarvitsekaan, perus tomaattikastike.
Gnocchit 700 g perunoita
300 g durum vehnäjauhoja
2-3 kananmunaa
1 tl suolaa
- Keitä perunat kypsiksi ja muusaa ne tasaiseksi muusiksi.
 - Sekoita jauhot ja suola perunamuusiin.
 - Tee taikinan keskelle kolo johon rikot kananmunat.
 - Vaivaa taikinasta tasainen massa.
 - Ota pala taikinaa ja pyöritä jauhoisella alustalla siitä ohut pitko.
 - Leikkaa pitkulasta puu- tai muovilastalla noin 1,5 cm paksuisia paloja.
 - Paina haarukalla (hennosti) gnocchia pyöräyttäen sitä vähän samalla.
 - Keitä gnocchit runsaassa määrässä suolattua vettä.
 - Muutaman minuutin päästä gnocchit pulpahtelevat pintaan, pinnalla kelluva gnocchi on valmis ja sen voi ottaa reikäkauhalla siivilään ja sekoittaa kastikkeeseen.
 
Tomaattikastike
500 g tölkkitomaatteja
2 valkosipulin kynttä
2 rkl oliviiöljyä
tuoretta basilikaa
suolaa
pippuria
- Kuori ja murskaa valkosipulit veitsen lappeella.
 - Lämmitä öljy ja valkosipulit kattilassa.
 - Lisää tomaattimurska ja basilika, sekä mausta suolalla ja pippurilla.
 - Anna tulla hyvin matalalla lämmöllä 30 min.
 

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti