tiistai 8. maaliskuuta 2016

Tomaattinen tonnikalapasta



Kaikilla on varmasti muutamia ruokia, joita tehdään silloin, kun ei oikein mitään muuta tule mieleen. Reseptejä, jotka osaa unissaankin ja maistuvat milloin vain. Sellaista todellista arkiruokaa meinaan. Meille yksi tällainen on tomaattinen tonnikalapasta. Yksinkertaista ja hyvää, sopii myös perheemme kala-allergikolle. Meidän oman tvistin tälle aika peruskastikkeelle antavat chili ja kuivattu basilika. Jep! Kuivattu basilika on monen hifistelijän inhokki, mutta meillä se vain yksinkertaisesti kuuluu tähän pastakastikkeeseen.


TOMAATTINEN TONNIKALAPASTA


(neljälle)

2-3 valkosipulin kynttä
kuivattua chiliä
oliiviöljyä
1 purkillinen MSC-sertifiotua tonnikalaa vedessä
400g tomaattimurskaa
2 dl liha- tai kalalientä
kuivattua basilikaa
1 pieni purkillinen kapriksia
500g pastaa
suolaa
mustapippuria

tarjoiluun raastettua parmesaania tai pecorinoa

1. Murskaa veitsen lappeella ja pilko valkosipulit. Hienonna veitsellä myös kuivatut chilit.

2. Kuullota valkosipulia ja chiliä oliiviöljyssä muutama minuutti. Lisää joukkoon tonnikala, tomaattimurska, liha- tai kalaliemi ja kuivattu basilika. Anna porista hiljalleen ilman kantta vähintään puolisen tuntia. Lisää kaprikset, mustapippuri ja suola (mikäli tarpeen).

3. Keitä pasta (suolatussa) vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. (Meillä käytetään usein Barillan pastoja, sillä niitä on mahdoton pilata.)

4. Siivilöi ja valuta pasta. Laita pasta takaisin kattilaan ja lisää joukkoon tonnikalakastike. Sekoita kastike ja pasta keskenään. Tarjoile juuri raastetun parmesaanin tai pecorinon kanssa.

Koska emme ihan vielä halua tarjota Pienelle säilykkeitä ja tämä pasta on kapriksineen muutenkin alle vuoden ikäiselle turhan suolaista, tein ohessa sormiruokailijalle pienen kastikkeen tuoreista miniluumutomaateista, valkosipulista, pakasteherneistä ja kuivatuista yrteistä.

Mitkä ovat teidän luottoreseptejänne?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti