torstai 14. tammikuuta 2016

Pirkan Naked cake - Suklaisin suklaakakku



Tykkään leipoa kakkuja oikein paljon. Keräilen Pinterestiin kuvia toinen toistaan kauniimmista kakuista ja omat tuotokseni ovat... noh, eivät aivan saman näköisiä... enemmän rouheita, heh :) Mutta ei haittaa, ehkä harjoitus tekee mestarin tässäkin! Tai ainakin pyöristää harjoittelijaa. Juhlat ovat kuitenkin mahtava tekosyy leipomiselle, joten jouluna sain kokeilla koko alkutalven minua houkutellutta reseptiä. Kyllä: Pirkka ruoka-lehden talvinumeron kannessa komeillutta nakua kakkua.

Lehden resepti on 18 senttiselle kakkuvuoalle (maistettuani ymmärsin myös miksi... kakku on niin suklainen, ettei sitä kerta kaikkiaan voi syödä paljoa kerrallaan), mutta koska meillä ei sellaista ole, J laskeskeli reseptin 23 senttiselle vuoalle. Oih ja namskis. Kakkua syötiin muun jouluruuan kanssa sitten muutama päivä aika monen ihmisen voimin. Hyvää oli.

Täytteen suklaaganache oli muuten täydellinen suklaakakun kuorrutukseen. Aion varmasti käyttää sitä muissakin leipomuksissa!

(Rrrrakastan suklaata.)

PIRKAN NAKED CAKE 23CM VUOALLE

(riittää naapureillekin)

POHJA
5 kananmunaa
4 dl sokeria
80g voita sulatettuna
1,6 dl maitoa
4,8 dl vehnäjauhoja
0,8 dl raakakaakaojauhetta
3,2 tl leivinjauhetta

KOSTUTUS
2,4 dl espressoa tai tummapaahtoista kahvia

SUKLAAGANACHE
6,5 dl kuohukermaa
560g tummaa (leivonta)suklaata
50g voita sulatettuna

KORISTEEKSI (esim.)
kinuskikastiketta
fudgepaloja


POHJA
1. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisija 23cm). 

2. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitettu voisula ja maito. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää seos ja kääntele tasaiseksi taikinaksi (vältä turhaa sekoittamista, jotta taikina ei sitkisty). Kaada taikina vuokaan.

3. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä (koska taikina on suurempi kuin alkuperäisessä ohjeessa, kannattaa varautua hieman pidempään paistoaikaan). Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja leikkaa kolmeen osaan.

SUKLAAGANACHE
4. Rouhi suklaa veitsellä. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja kaada suklaarouheen päälle kulhoon. Anna suklaan sulaa hetki ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi sulatettu voi. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä noin tunti ja siirrä sitten vielä noin tunniksi jääkaappiin. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana, mutta älä vatkaa.

KAKUN KOKOAMINEN JA KORISTELU
5. Nosta alin kerros tarjoiluvadille. Kostuta kylmällä kahvilla. Levitä päälle kinuskikastiketta ja suklaatäytettä ja nosta toinen kakkulevy päälle. Jatka samoin ja kostuta päällimmäinen kakkulevy alapuolelta. Lisää kakun pinnalle vielä suklaatäytettä ja kinuskikastiketta sekä esim. fudgepaloja, suklaarouhetta tai muuta ihanaa. Siirrä kakku tekeytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

(Suklaa-overdose, olkaa hyvät <3)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti