tiistai 22. helmikuuta 2011

Papusoppa

Tämä on melko perinteinen resepti joka kuuluu ehdottomasti omiin talvikeittosuosikkeihin. Itse tykkään laittaa sopan joukkoon hieman keitettyä pastaa sillä se tuo mukavaa täyteläisyyttä ateriaan. Mausteöljy kannattaa tehdä edellisenä päivänä, niin yrttien aromit tarttuvat öljyyn paremmin.

Papusoppa

500g borlottipapuja
1 sipuli
1 porkkana
1 varsisellerin varsi
1 rkl oliiviöljyä
1,5 l kana tai kasvislientä
150 g pastaa
3 laakerinlehteä
suolaa
pippuria
  1. Liota papuja vähintään yön yli.
  2. Kuullota kasviksia oliiviöljyssä noin 5 minuuttia.
  3. Lisää joukkoon pavut, kana-/kasvisliemi, laakerinlehdet ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Anna kypsyä hiljalleen matalalla lämmöllä n. 2 tuntia.
  5. Lisää joukkoon keitetty pasta ja tarjoile parmesaanin ja mausteöljyn kanssa.
Mausteöljy

oliiviöljyä
rosmariinia
timjamia
persiljaa
valkosipulin kynsi
kuivattu chili
  1. Murskaa valkosipulin kynsi veitsen syrjällä.
  2. Voit "murskata" yrtit ja chili painamalla niitä veitsen syrjällä leikkuulautaa vasten jolloin niistä irtoaa aromit paremmin.
  3. Laita ainekset kulhoon ja kaada haluamasi määrä oliiviöljyä päälle (esim 1dl).
  4. Anna maustua yön yli ja siivilöi öljy tarjoilun helpottamiseksi.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti