Papusoppa
500g borlottipapuja
1 sipuli
1 porkkana
1 varsisellerin varsi
1 rkl oliiviöljyä
1,5 l kana tai kasvislientä
150 g pastaa
3 laakerinlehteä
suolaa
pippuria
- Liota papuja vähintään yön yli.
- Kuullota kasviksia oliiviöljyssä noin 5 minuuttia.
- Lisää joukkoon pavut, kana-/kasvisliemi, laakerinlehdet ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Anna kypsyä hiljalleen matalalla lämmöllä n. 2 tuntia.
- Lisää joukkoon keitetty pasta ja tarjoile parmesaanin ja mausteöljyn kanssa.
Mausteöljy
oliiviöljyä
rosmariinia
timjamia
persiljaa
valkosipulin kynsi
kuivattu chili
- Murskaa valkosipulin kynsi veitsen syrjällä.
- Voit "murskata" yrtit ja chili painamalla niitä veitsen syrjällä leikkuulautaa vasten jolloin niistä irtoaa aromit paremmin.
- Laita ainekset kulhoon ja kaada haluamasi määrä oliiviöljyä päälle (esim 1dl).
- Anna maustua yön yli ja siivilöi öljy tarjoilun helpottamiseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti