Hyvin usein ainakin suomalaisissa resepteissä näkyy, että lasagnessa käytetty besciamella (béchamel) kastikkeeseen on isketty vielä juustoa kylkiäiseksi, missä ei ole mitään vikaa, mutta usein on jätetty yksi tärkeimmistä mausteista, muskottipähkinä, kokonaan pois. Itse laitoin tällä kertaa mozzarellaa lasagnen keskimmäisen kerroksen väliin viipaleina, olisi varmaan ihan yhtä hyvin voinut sulattaa suoraan kastikkeeseenkin.
Tällä kertaa kun oli vähän enemmän aikaa tehtiin lasagnelevyt itse, mutta vallan mainiosti pärjää ihan valmiilla lasagneleyilläkin. Yleensäkin lasagne on meillä viikonloppuruokaa koska yksi tärkeimpiä makuun ja rakenteeseen vaikuttavia tekijöitä on kastikkeen pitkä hautuminen ja lasagnen vetäytyminen uunista oton jälkeen.
Ragú
1 porkkana
1 sipuli
1 varsisellerin varsi
1kg tomaattimurskaa
n. 500g sika-nauta jauhelihaa
voita
suolaa
- Pilko porkkana, varsiselleri ja sipuli hienoksi ja kypsennä voissa matalalla lämmöllä kunnes kasvikset ovat pehmentyneet.
- Lisää joukkoon jauheliha ja anna sen ottaa vähän väriä. Voit nostaa lieden lämpöä tätä varten.
- Lisää joukkoon tomaattimurska ja mausta suolalla maun mukaan.
- Anna hautua kannen alla matalalla lämmöllä ainakin 2 tuntia.
Beschiamella
1l maitoa
2rkl jauhoa
nokare voita
muskottipähkinää
- Sulata voi kattilassa ja sekoita jauho voin joukkoon.
- Lisää maitoa aina vähän kerrallaan kattilaan koko ajan vatkaten.
- Kun maito on lisätty mausta ripauksella muskottipähkinää. Jos haluat, lisää myös juustoa.
Lasagne
- Pinoa vuoalle molemmat kastikkeet ja lasagnelevyt aloittaen ensin jauhelihakastikkeesta ja besciamellasta ja lopettaen jauhelihakastikkeeseen ja besciamellaan.
- Tällä kertaa laitoin keskimmäisen kerroksen väliin viipaloidun mozzarellan ja raastoin pinnalle parmesaania.
- Laita 200 asteiseen uuniin ja anna kypsyä n 40 min.
- Ota lasagne pois uunista ja anna vetäytyä vähintään 30 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti