perjantai 4. helmikuuta 2011

Madrasin kanaa Ramsayn tapaan

Ruokaan käytetty ohje löytyy siis Gordon Ramsayn kirjasta Maailma keittiössä, ja täytyy sanoa, että olen aivan koukussa tähän. Marketista bongaamamme intialaistyyppiset mausteet ovat olleet viime viikkoina kovassa käytössä (verrattuna siihen, että aikaisempi tietämykseni aiheesta oli luokkaa "ai curry on mausteseos?!").

Joka tapauksessa ruoan tulisuus, makujen sulautuminen toisiinsa ja basmati-riisi (oih, se basmati-riisi!) luovat tälle taapertajalle aivan vastustamattoman paketin. Pieni nippu tuoretta korianteria on piste iin päälle - tämä tyttö on myyty. Vielä kun osaisin itse tehdä Naan-leipää, niin en enää muuta söisikään. Tai no, ehkä Pasta alla Normaa kuitenkin. Namskis!


Kanaa madrasilaisittain

4 broilerin rintafilettä (n. 600g)
3 rkl kasvisöljyä
2 hienonnettua sipulia
n. 2cm pala tuoretta inkivääriä (kuori & raasta)
3 valkosipulinkynttä
2-3 vihreää chiliä (siemenet poistettuna, jos edes hieman miedompi miellyttää)
2 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua kurkumaa
1-1 1/2 tl tulista chilijauhetta
6-8 currylehteä (en itse ole saanut käsiini)
merisuolaa ja mustapippuria
400g kypsiä tomaatteja
3 dl vettä
1 tl garam masalaa
korianterin lehtiä koristeluun

  1. Leikkaa broileri mukaviksi suupaloiksi ja siirrä sivuun.
  2. Kuumenna öljy leveässä paistinpannussa tai wokkipannussa. Lisää sipuli ja kuullota öljyssä, kunnes sipuli on pehmeää ja kevyesti ruskistunut.
  3. Lisää joukkoon inkivääri, valkosipuli ja chili ja kuullota muutama minuutti.
  4. Lisää juustokumina, jauhetut korianteri ja kurkuma, chilijauhe ja currylehdet ja paistele minuutin verran.
  5. Mausta broilerinpalat suolalla ja pippurilla ja lisää pannuun. Ruskista sekoitellen kellanruskeiksi.
  6. Lisää pilkotut tomaatit ja vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita hyvin ja anna kiehua hiljaa kannen alla noin puoli tuntia välillä sekoitellen. Jos seos uhkaa kuivua, lisää nestettä.
  7. Sekoita joukkoon garam masala ja anna porista vielä ilman kantta kymmenisen minuuttia. Koristele korianterinlehdillä ja tarjoile riisin tai intialaisen leivän kera.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti