Joka tapauksessa ruoan tulisuus, makujen sulautuminen toisiinsa ja basmati-riisi (oih, se basmati-riisi!) luovat tälle taapertajalle aivan vastustamattoman paketin. Pieni nippu tuoretta korianteria on piste iin päälle - tämä tyttö on myyty. Vielä kun osaisin itse tehdä Naan-leipää, niin en enää muuta söisikään. Tai no, ehkä Pasta alla Normaa kuitenkin. Namskis!
Kanaa madrasilaisittain
4 broilerin rintafilettä (n. 600g)
3 rkl kasvisöljyä
2 hienonnettua sipulia
n. 2cm pala tuoretta inkivääriä (kuori & raasta)
3 valkosipulinkynttä
2-3 vihreää chiliä (siemenet poistettuna, jos edes hieman miedompi miellyttää)
2 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua kurkumaa
1-1 1/2 tl tulista chilijauhetta
6-8 currylehteä (en itse ole saanut käsiini)
merisuolaa ja mustapippuria
400g kypsiä tomaatteja
3 dl vettä
1 tl garam masalaa
korianterin lehtiä koristeluun
- Leikkaa broileri mukaviksi suupaloiksi ja siirrä sivuun.
- Kuumenna öljy leveässä paistinpannussa tai wokkipannussa. Lisää sipuli ja kuullota öljyssä, kunnes sipuli on pehmeää ja kevyesti ruskistunut.
- Lisää joukkoon inkivääri, valkosipuli ja chili ja kuullota muutama minuutti.
- Lisää juustokumina, jauhetut korianteri ja kurkuma, chilijauhe ja currylehdet ja paistele minuutin verran.
- Mausta broilerinpalat suolalla ja pippurilla ja lisää pannuun. Ruskista sekoitellen kellanruskeiksi.
- Lisää pilkotut tomaatit ja vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita hyvin ja anna kiehua hiljaa kannen alla noin puoli tuntia välillä sekoitellen. Jos seos uhkaa kuivua, lisää nestettä.
- Sekoita joukkoon garam masala ja anna porista vielä ilman kantta kymmenisen minuuttia. Koristele korianterinlehdillä ja tarjoile riisin tai intialaisen leivän kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti