Tänään kastikkeeksi riitti, ja mielestäni gnoccheihin ei muuta tarvitsekaan, perus tomaattikastike.
Gnocchit
700 g perunoita
300 g durum vehnäjauhoja
2-3 kananmunaa
1 tl suolaa
- Keitä perunat kypsiksi ja muusaa ne tasaiseksi muusiksi.
- Sekoita jauhot ja suola perunamuusiin.
- Tee taikinan keskelle kolo johon rikot kananmunat.
- Vaivaa taikinasta tasainen massa.
- Ota pala taikinaa ja pyöritä jauhoisella alustalla siitä ohut pitko.
- Leikkaa pitkulasta puu- tai muovilastalla noin 1,5 cm paksuisia paloja.
- Paina haarukalla (hennosti) gnocchia pyöräyttäen sitä vähän samalla.
- Keitä gnocchit runsaassa määrässä suolattua vettä.
- Muutaman minuutin päästä gnocchit pulpahtelevat pintaan, pinnalla kelluva gnocchi on valmis ja sen voi ottaa reikäkauhalla siivilään ja sekoittaa kastikkeeseen.
Tomaattikastike
500 g tölkkitomaatteja
2 valkosipulin kynttä
2 rkl oliviiöljyä
tuoretta basilikaa
suolaa
pippuria
- Kuori ja murskaa valkosipulit veitsen lappeella.
- Lämmitä öljy ja valkosipulit kattilassa.
- Lisää tomaattimurska ja basilika, sekä mausta suolalla ja pippurilla.
- Anna tulla hyvin matalalla lämmöllä 30 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti