...
Jääkaappi auki...
...
Litra maitoa...
...
Pari kananmunaa...
...
Ei mitään herkkua aamukahvin kanssa...
...
Mitäs sitä nyt sateisena lauantaiaamuna tekisi... PANNARIA!
Tässä pannarissa käytän nimenomaan vaniljasokeria - ei siis vanilliinisokeria, jota myös käytetään usein pannukakkujen teossa. Voita voi laittaa vielä vaikka vähän reilummin, jolloin se uunissa nousee pannukakun pinnalle "paistaen" pannarille herkullisen kuoren. Ja mikä sopiikaan paremmin pannukakun kanssa kuin kesällä mökiltä poimituista villivadelmista tehty vadelmahillo.
Pannukakku
1 litra maitoa
2 kananmunaa
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
100 g sulatettua voita
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Vatkaa kananmunat maitoon niin, että ne sekoittuvat keskenään munamaidoksi.
- Lisää kuivat aineet vähitellen maitoon koko ajan kevyesti vatkaten
- Vatkaa viimeiseksi joukkoon sulatettu voi.
- Jätä pannukakkutaikina turpoamaan hetkeksi ja lämmitä sillä aikaa uuni 225 asteeseen.
- Paista pannukakkua noin. 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kultaisen värinen.
- Anna pannukakun vetäytyä 30-60 minuuttia ja nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti