perjantai 18. joulukuuta 2015

Chiliöljy se on, joka kannattaa



Chiliöljy on varmasti monelle tuttu juttu, mutta silti uskallan väittää, että aika harva tekee sitä itse. Ja sehän on suuri vääryys, sillä se saa monet arkiset ateriat tuntumaan vähän vähemmän arkisilta. Olemme tuoneet omat chilimme Italiasta, mutta aivan varmasti niitä löytyy täältä Suomestakin. Helsingissä suosittelen katsastamaan hyvin varustellut marketit, Stockan Herkun, kauppahallit tai Lähi-Idän tuotteisiin erikoistuneet marketit.

Minut chiliöljyn maku kiikuttaa samoin tein Italiaan, oliivipuiden varjoon siihen yhteen hyvään pitseriaan, joka löydettiin jo vuosia sitten. Koska kyllä, chiliöljyä voi käyttää myös pitsan maustamiseen. Haastankin kaikki tekemään omaa chiliöljyä, hakemaan Fornitalystä aitoa italialaista pitsaa ja kokeilemaan!

Pehmeän tulinen öljy maustaa myös monet keitot, pastat ja leivätkin. Miksei myös munakkaita. Ihan tosi. Ja näin helppoa se on:

CHILIÖLJY


Tarvikkeet: 
n. 0,5 l lasipullo 
Kaatonokka (ei välttämätön, mutta saa ostettua esim. Chez Mariukselta)

Ainekset:
0,5 dl kuivattuja chilejä
n. 0,5 l oliiviöljyä

1. Pese lasipullo huolella ja anna kuivua.

2. Kuumenna öljy ja chilit pannulla miedolla lämmöllä (älä paista).

3. Kaada pulloon. 

Kun pullo on puhdas ja chilit oikein kuivattuja öljy säilyy... noh, muutamasta kuukaudesta varmaankin ikuisuuteen. Meillä on aina pullollinen chiliöljyä pöydällä. Lisäämme öljyä pulloon melkein sitä mukaa kun sitä kuluu. Chilit vaihdamme ja pesemme pullon muutaman kerran vuodessa, silloin kun tuntuu, ettei chileissä ole enää alkuaikojen ytyä öljylle luovutettavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti