torstai 27. tammikuuta 2011

Tomaattinen kanarisotto

Tulipa katsottua kaappeihin, että mitäs kaikkea sitä on jäänyt viimepäivien kokkauksista yli ja jos niistä saisi jotain kasaan. Löytyi kananrintaa, tomaattikastiketta, joka jäi yli munakoisorullista ja vähän risottoriisiä. Kyllähän noista sai jotain aikaan ja itseasiassa risotto muistutti hyvin paljon roomassa syötyä merenelävä-risottoa tomaattipohjalla ja uskoisinkin, että kanan korvaaminen esimerkiksi simpukoilla, äyriäisillä yms., jotka on käytetty pannulla persiljan, valkosipulin, oliiviöljyn ja valkoviinin kanssa, sopisi erinomaisesti tähän ruokaan.

Tomaattikastike oli yksinkertainen kastike (valkosipuli, oliiviöljy, tomaattimurska, paseerattu tomaatti), jonka voi hyvin tehdä itse risottoon ja ohjekin on sen mukaan tehty.

Tomaattinen kanarisotto

1 kananrintafile
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
500g arborio risottoriisiä
500g tomaattimurskaa
0,5dl paseerattua tomaattia
tuoretta basilikaa
kanalientä (tai liemikuutio)
suolaa
pippuria

  1. Pilko kana hyvin pieniksi paloiksi ja paista niitä oliiviöljyssä hetken aikaa.
  2. Lisää joukkoon sipuli ja valkosipuli ja kuullota.
  3. Lisää risottoriisi ja kuumenna se.
  4. Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti ja 0,5l kanalientä (tai vettä ja kuutio), sekä tuoretta basilikaa pilkottuna.
  5. Lisäile risottoon vettä vähän kerrallaan kunnes risotto on kypsää ja tekstuuri on kermainen/puuroinen jolloin risotto on valmis.

3 kommenttia: