perjantai 11. joulukuuta 2015

Amerikkalaiset pannukakut ja sitruksinen vadelmasurvos


Mikään ei voita maailman parasta pannaria, mutta joskus tekee mieli muutakin. Lähes yhtä yksinkertaisista aineksista saa aikaan herkulliset amerikkalaiset pannukakut. Olen kokeillut muutamia reseptejä, mutta tämä Myllyn Parhaan nettisivuilta löytämäni on toistaiseksi toiminut parhaiten.

Pannukakkujen kaverina syödään perinteisesti vaahterasiirappia, mutta tällä kertaa pyöräytin sauvasekoittimella pakastevadelmia sokerin ja sitruunamehun kanssa. Mukavan kirpsakka lisuke muuten aika makeille pannukakkusille. Toimii erittäin hyvin myös mansikoista!

Perheen aivan pienimmälle nämä eivät sovi, mutta viime vuosina blogeissa pyörineet banaaniletut sopisivat myös meidän 7kk vanhalle Pienellemme. Aionkin kokeille reseptiä lähiaikoina. Olen kuullut, että banaaniletut kannattaa paistaa pienellä lämmöllä, sillä ne hajoilevat helposti, Kerron sitten kokemuksia!

AMERIKKALAISET PANNUKAKUT


(noin 15 kpl amerikkalaista kokoa tai 30-40 pientä)

3 munaa
2-3 rkl fariini- tai tummaa sokeria tai juoksevaa hunajaa
5 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
2-3 dl maitoa
2 dl kermaviiliä
½ dl voisulaa

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 

2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä, niin että saat paksun pannaritaikinan.

3. Paista pienellä munakas- tai blinipannulla paksuja, vajaan senttimetrin paksuisia lettuja. Kuumenna pannu ensin kunnolla ja laske sen jälkeen levyn tehoa asentoon 1-3, sillä taikinassa on sokeria, joka ottaa väriä helposti. Käytä paistamiseen rasvaa.

Perinteinen lettupannukin kelpaa, mutta ihan amerikkalaiseen pannukakkukokoon ei näin päästä. Annostele tavalliseen lettupannuun mahdollisimman paksulti taikinaa. Tarjoile juoksevan hunajan tai vaahterasiirapin sekä kermavaahdon kanssa.
(Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy)


SITRUKSINEN VADELMASURVOS


n. 2 dl (kotimaisia) pakastevadelmia
sokeria ja sitruunamehua oman maun mukaan

1. Anna pakastevadelmien sulaa hetki, mutta ei aivan pehmeäksi. Lopputulos on herkullisin, kun survos on vielä hieman jäisen jähmeää.

2. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Voit käyttää mausteeksi myös (luomu)sitruunan kuorta.

3. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi ja tarjoile heti.





Onko teillä vinkkejä hyvistä banaaniletturesepteistä? Minkälaisilla lisukkeilla pannukakut teillä syödään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti