100 g linssejä (millaisia tahansa)
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 tölkki kikherneitä
2 rkl tomaattipyrettä
400 g tomaattimurskaa
1 sitruuna
3 kananrintaa
1 tl harissaa
1,3 l kanalientä
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl kurkumaa
2 tl kanelia
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
(tuoretta korianteria koristeluun)
(2 kpl kananmunaa mikäli haluaa)
- Keitä linssejä n. 20 minuuttia, siivilöi linssit ja siirrä syrjään.
- Pilko sipuli pieneksi ja murskaa valkosipulinkynsi ja kuulota ne öljyssä.
- Lisää kaneli, kurkuma, inkivääri ja harissa ja paahda hetki.
- Lisää kananliemi, tomaattimurska, valutetut kikherneet, linssit ja tomaattipyre.
- Keitä matalalla lämmöllä noin 15 minuuttia.
- Lisää pieniksi paloiksi pilkottu kana ja keitä vielä noin 20 minuuttia.
- Lisää puolikkaan sitruunan mehu ja mausta suolalla ja pippurilla
- Jos haluat tässä vaiheessa aivan lopuksi voit lisätä 2 kananmunaa mikäli haluat
- Koristele tuoreella korianterilla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti