Etsin aina tällaisia maukkaita kasvisruokia, sillä vaikka en usko, että voisin täysin lopettaa kaikkea lihansyöntiä, haluaisin että perheenä söisimme kasvispainotteisesti. Linssit ovatkin todella hyviä ja monipuolisia ravintoaineiden lähteitä. Maukkaitakin tietysti.
Käytin tähän ruokaan mitä sattui kaapissa olemaan ja maustamiseen sain inspiraatiota Hesarin ruokasivuilta löytyneestä dhal-reseptistä. Täytyy sanoa, että nämä linssit olivat ehkä parhaita maistamiani. Vaikka itse sanonkin, kröhöm.
Vauvoillekin linssejä voi alkaa tarjoamaan jo 8 kuukauden iästä lähtien, joten näistä saa helppoa arkiruokaa koko perheelle. Sopivat myös lisukkeeksi vaikkapa kanalle.
LINSSIMUHENNOS
(kahdelle)
2 dl (vihreitä) linssejä
4 dl vettä
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 iso punainen paprika
(vähäsuolainen kasvisliemikuutio)
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
0,5 tl kuivattua inkivääriä
1 tl paprikajauhetta
ripaus cayennepippuria
1. Pilko paprika, sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä pilkotut sipulit ja paprika.
2. Lisää vesi ja kylmällä vedellä huuhdotut linssit. Lisää mausteet ja anna kiehua hiljalleen 20-25 minuuttia, jotta linssit kypsyvät.
SITRUUNAINEN KASVISCOUSCOUS
(kahdelle)
puolikas bataatti
1 iso porkkana
1 parsakaali
8-10 miniluumutomaattia
puolikas paprika
1 sitruunan mehu
1 dl couscousia
öliiviöljyä
punaviinietikkaa
mustapippuria
(suolaa)
1. Kuori, pilko ja keitä porkkana, bataatti ja parsakaali samassa kattilassa. (Kunkin keittoajat huomioiden kannattaa laittaa veteen ensin porkkana, sitten bataatti ja viimeiseksi parsakaali.) Pilko tomaatit ja paprika.
2. Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Käytä kasvisten keitinvettä couscousin kypsentämisessä.
3. Sekoita keskenään keitetyt kasvikset, tomaatit, paprikat ja couscous. Mausta oliiviöljyllä, sitruunamehulla ja mustapippurilla. Aikuisten annoksiin voi lisätä suolaa maun mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti