torstai 28. tammikuuta 2016

Tuleva tupariherkku: maapähkinävoi-browniet




Sarjassamme "uskoinkylläettätuleehyväämuttatulikinkoukuttavanhyvää". Ah. Jatkan jo aikaisemmin aloittamaani K-ruoka -lehden selailua ja sen suklaareseptien kokeilua. Maapähkinävoi-browniet. Tämä. On. Hyvää.

Olemme juuri tekemässä muuttoa tammi-helmikuun vaihteessa (ihan oma stoorinsa vauvan kanssa!), ja tavoillemme uskollisina suurin osa tuparimenyystä on jo suunniteltu. Tykkäämme tarjota juhlissamme ruokaa ja sitä onkin saatavilla paljon. Pahin painajaisemme olisi se, että juhlistamme loppuu ruoka kesken! Vieraat tietävät jo paastota aamupäivän ennen meille tuloa <3

Tarjoamme usein paljon enemmän suolaista, sillä makea uppoaa usein hieman huonommin. Yleensä tarjolla on kuitenkin jonkinlainen leivos, kakku tai ainakin suklaata ja keksejä. Nyt ajattelin tehdä näitä superhelppoja maapähkinävoi-brownieita, jotka äitini synttäreillä saivat aikaan ihastusta. 

Browniet ovat söpön näköisiä ja hämäävät luulemaan, että niiden eteen on nähty paljonkin vaivaa. Tämä on kuitenkin illuusio, sillä voin sulattaminen on tämän reseptin vaativin kohta. Täydellisiä makeita paloja siis! (Toki myös helppoudessaan petollisia, sillä näitä voi tulla tehtyä aika usein, hih.)

MAAPÄHKINÄVOI-BROWNIET


(noin puolikas pellillinen)

1 levy (200g) tummaa leivontasuklaata
200g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa

MAAPÄHKINÄVOITAHNA
1 dl (100g) maapähkinävoita (luomu)
2 rkl sokeria

1. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Siirrä kattila pois liedeltä ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa.

2. Lisää seokseen loput taikinan ainekset ja sekoita tasaiseksi.

3. Sekoita maapähkinävoi ja sokeri keskenään.

4. Kaada suklaataikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (24x32cm). Lusikoi päälle maapähkinävoitahna. Vedä veitsellä marmorikuvioita taikinaan (tosi hauskaa, päästä luovuutesi valloilleen).

5. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Brownien kuuluu jäädä meheväksi!

Nammmmmm!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti